Bezoek van Marco de Souza, directeur Leerorkest Amsterdam aan Aruba op 30 november 2019

Bezoek van Marco de Souza, directeur Leerorkest Amsterdam aan Aruba op 30 november 2019

Dhr. Marco de Souza, directeur di LeerOrkest Amsterdam, heeft op 30 november 2019 Aruba bezocht, om hier zijn visie door te geven aan de leden van Stichting Leerorkest Aruba.

Het Leerorkest Aruba verwacht binnenkort de instrumenten die de kinderen zullen gaan gebruiken tijdens hun lessen, dit zijn namelijk echte orkest-instrumenten zoals viool, trompet, cello, trombone, klarinet en dwarsfluit!

Dhr. de Souza heeft ook vergaderd met mevrouw Rose-Marie Provence van Muchila Creativo en mevrouw Marisol Croes van IPA, om de mogelijkheden te bekijken om te starten met een vakspecialistische opleiding voor zowel basisschoolleerkrachten als muzikanten, die pedagogisch willen worden bijgeschoold, om zo meer docenten aan te trekken voor het project van het Leerorkest Aruba in de toekomst.

Als laatste heeft dhr. de Souza meneer Clyde Harms van het Aruba Symphony Festival ontmoet. De heer Harms staat volledig achter de filosofie van het project van het Leerorkest Aruba, dit is een zeer belangrijk project voor de ontwikkeling van kinderen op maatschappelijk, onderwijskundig en cultureel vlak en zeer nodig voor de Arubaanse samenleving.

Menu