Muziekdocenten

Muziekdocenten

De pilot van het LeerOrkest Aruba is in september 2019 gestart met twee professionele muziekdocenten die zijn gestart met AMV ( Algemene Muzikale Vorming ), in de vorm van ritme- en zanglessen aan de kinderen in de tweede klassen ( groep 4 ).

De algemene muzikale vorming is de voorbereiding op de instrumentlessen die het Leerorkest in maart 2020 is gestart in de 3e klassen ( groep 5 ) van de pilotscholen.

In deze instrumentlessen mogen de kinderen kiezen met welk instrument zij willen spelen en krijgen zij vervolgens les van muziekdocenten in de klas.

In 2020 is er gestart met 6 verschillende instrumenten; namelijk de viool, cello, trompet, trombone, dwarsfluit en klarinet.

In 2022 zijn hier in de wijk San Nicolas nog eens drie nieuwe instrumenten bij gekomen: de hoorn, drums en de contrabas.

De instrumentlessen worden gegeven door muzikanten en muziekdocenten die met veel enthousiasme hun liefde voor hun instrument willen delen met de kinderen.

Leerorkest Aruba heeft de wens om steeds meer uit te kunnen breiden, en heeft daarbij niet alleen meer klassen, scholen en kinderen nodig, maar ook meer instrumenten en daardoor ook meer muziekdocenten.

Begin 2020 is er een workshop georganiseerd waarbij er een aantal muziekdocenten uit Nederland, Curaçao en Bonaire naar Aruba zijn gekomen om kennis en ervaring uit te wisselen. 

Het is belangrijk dat de muziekdocenten zijn zich ervan bewust moeten zijn dat zij straks ook belangrijke rolmodellen voor de kinderen zijn en hun enthousiasme voor muziek kunnen overdragen op de kinderen van Aruba.

Even voorstellen:

Onze docenten:

Hester Matthijsse ( cello ) en Roderick Albus ( trompet, trombone en hoorn )

Robert Dumfries ( trombone ) en Hester Matthijsse ( viool )

Joselyn Trimon ( dwarsfluit ) en Lazaro Barrizonte ( klarinet )

Dennison Abrahams ( trompet, trombone en hoorn )

Jeremy Bonarriba ( drums )

Reno Steba ( contrabas )

Ryan Maduro ( viool en harp )

Dailien Dijkhoff ( viool )

Samantha Hanzkovsky ( cello )

Menu