Black Tie Dinner & Ball 2023 geeft donatie aan Leerorkest Aruba

Black Tie Dinner & Ball 2023 geeft donatie aan Leerorkest Aruba

“The Black Tie Dinner & Ball 2023” vond dit jaar plaats in de ballroom van het Renaissance Conference Center op 9 september 2023.
Elk jaar organiseert Aruba Black Tie Foundation een speciaal evenement, een “Fundraising” voor een goed doel dat zij kiezen.
Dit jaar koos men Stichting Leerorkest Aruba als goed doel, om hen te ondersteunen in het verder ontwikkelen en opnemen van de online lessen die zij voor alle kinderen op de Arubaanse basisscholen hebben gemaakt, om ervoor te zorgen dat de muzikale en culturele aspecten blijven bestaan in het onderwijs.
Het Leerorkest wil hierbij de tijd nemen om Aruba Black Tie Foundation ontzettend te bedanken vanuit hun hart, hartelijk dank aan alle mensen die geholpen hebben door kaarten voor dit evenement te kopen en de bedrijven die Black Tie Dinner and Ball hebben ondersteund door donaties.
Mede door jullie hulp, kan het Leerorkest Aruba doorgaan met al hun activiteiten voor de kinderen op Aruba.
Het leerorkest Aruba is gegroeid naar 5 basisscholen waar op echte instrumenten wordt lesgegeven, en verzorgt daarnaast online lessen vanaf Klas 2 t/m Klas 6 voor alle leerlingen in het basisonderwijs op Aruba.
We zijn ervan overtuigd dat de creatieve vakken, waaronder muziekles valt, net zo belangrijk zijn als leren tellen, schrijven en lezen.
Veel kinderen krijgen door verschillende oorzaken, anders nooit de kans om muziekles te kunnen volgen of op een instrument te leren spelen.
Leerorkest Aruba heeft als doel om elk kind op Aruba muziekles te kunnen aanbieden, tijdens schooltijd en hopelijk ook na schooltijd in de toekomst.
Het is wetenschappelijk bewezen dat het samen spelen van muziek niet alleen erg leuk is, maar ook heel goed is voor de algemene ontwikkeling van een kind.
Op deze manier leert een kind om samen te werken, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, hun creativiteit te stimuleren, door een gedeelte van de hersenen te gebruiken dat je ook gebruikt bij rekenen of taal. Kinderen leren naar elkaar te luisteren, rekening met elkaar te houden en elkaar te helpen, op een positieve manier.
De opbrengst van het Black Tie Dinner and Ball zal worden gebruikt om verder de online lessen te kunnen ontwikkelen en op te nemen, zodat elk kind op Aruba hiervan kan blijven genieten op muzikaal en cultureel vlak.