februari 2020: Workshop Leerorkest Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland groot succes

februari 2020: Workshop Leerorkest Aruba, Bonaire, Curaçao en Nederland groot succes

In het weekend van 28 febr t/m 2 maart 2020 nodigde Leerorkest Aruba de andere Leerorkesten uit Bonaire, Curacao en Nederland uit voor een workshop.

Het doel van deze workshop was om kennis en ervaring uit te wisselen, kennis met elkaar te maken en vooral ook om muziek te maken. De twee dagen werden gevuld met workshops van verschillende onderwerpen, de pedagogische begeleiding van kinderen kwam aan bod, maar ook hoe je lessen geeft op verschillende instrumenten, en werd afgesloten met een heus concert met verschillende instrumenten.

Het doel van het Leerorkest,  door enkel een paar noten op een instrument te leren spelen te ervaren hoe dit samen klinkt, kwam tijdens deze workshop nogmaals naar boven toen de muziekdocenten, maar ook de projectleiding en leden van het bestuur gedurende 1 uur les kregen op een voor hen nog onbekend instrument, en vervolgens hierop met elkaar een heus concert gaven. Door samen maar een paar akkoorden te spelen op een instrument, ervoer iedereen hoe geweldig het is om deel te mogen uitmaken van een optreden.

Minister Bikker van Justitie en minister Lampe van Onderwijs, beiden uit Aruba, waren ook uitgenodigd en speelden zelfs mee met het concert.

Muziek is echt voor iedereen!

aankomst Leerorkest Bonaire op Aruba

Directeur Marco de Souza van Leerorkest Amsterdam

projectleiding Aruba

projectleiding Aruba, Bonaire en Curaçao

Bestuur Aruba, Bonaire en Curaçao

Minister Bikker en minister Lampe spelen ook mee

afsluiting van twee prachtige en leerzame dagen.

 

Eindconcert:

Menu