Kennismaking Leerorkest Aruba en Leerorkest Curaçao tijdens Kerstvakantie 2019

Kennismaking Leerorkest Aruba en Leerorkest Curaçao tijdens Kerstvakantie 2019

   

Tijdens de Kerstvakantie 2019 hebben het Leerorkest Aruba en het Leerorkest Curaçao met elkaar kennisgemaakt.

Mevrouw Natalie Daal, secretaris van Stichting LeerOrkest Curaçao maakte vandaag kennis met de projectleiding mevrouw Juliette van Romondt en de heer Johnny Croes van het Leerorkest Aruba. Ook waren voorzitter van het Leerorkest Aruba, mevrouw Grace Maduro en Rose-Marie Provence van Stichting Muchila hierbij aanwezig.

Een van de redenen van deze ontmoeting was dat men op beide eilanden een tekort heeft aan muziekdocenten, en mevrouw Daal was dan ook erg geïnteresseerd in de vakspecialistische opleiding die het Leerorkest Aruba samen met Stichting Muchila Creativo en IPA Aruba wil opstarten in het komende schooljaar.

IPA is bezig met een fikse digitalisering, en wil verschillende opleidingen online gaan aanbieden. Voor het Leerorkest Curaçao is dit heel interessant omdat ook muzikanten en leerkrachten uit Curaçao op deze manier de vakspecialistische opleiding online op hun eigen eiland zouden kunnen gaan volgen.

De bedoeling van zowel LeerOrkest Aruba, LeerOrkest Curaçao en binnenkort ook het LeerOrkest Bonaire is om geregeld samen te werken om gezamenlijke doelen te bereiken.

Menu