Marco de Souza op bezoek bij Arubaanse ministers van Justitie en Onderwijs

Marco de Souza op bezoek bij Arubaanse ministers van Justitie en Onderwijs

Hoog bezoek

Op vrijdag 29 oktober j.l. heeft de Arubaanse overheid bezoek gehad van de stichter en directeur van het Leerorkest Amsterdam, meneer Marco de Souza, samen met de directeur van het Leerorkest Aruba, meneer Johnny Croes en delegatie.

 

Het project van het Leerorkest is in oktober 2019 gestart met de leerlingen van de basisscholen.

Momenteel nemen 5 scholen deel aan het pilotproject ; de leerlingen van Colegio Laura Wernet Paskel, Prinses Amalia Basisschool, St. Paulus School, SOAZA en Graf von Zinzendorf krijgen instrumentlessen tijdens schooltijd.

Het Leerorkest Aruba heeft als doel om alle kinderen op Aruba kennis te laten maken met het bespelen van een orkestinstrument gedurende schooltijd.
De leerlingen leren op zes verschillende instrumenten spelen: viool, cello, dwarsfluit, klarinet, trompet en trombone.

Aan het einde van schooljaar 2020-2021 hebben ongeveer 300 kinderen deelgenomen aan een optreden, waarbij ze op hun instrument speelden, zongen en dansten met veel enthousiasme.

Daarnaast heeft het Leerorkest Aruba een online programma gestart waar ruim 2000 leerlingen online les krijgen in algemene muzikale vorming. Leerorkest is met dit project momenteel gestart op o.a. 35 scholen van verschillende schoolbesturen: SKOA, DPS, SPCOA, SOAZA en Montessori.


Minister van Justitie en Sociale Zaken, dhr. Rocco Tjon en ondergetekende ( Minister van Onderwijs en Sport, dhr Endy Croes ), willen dit project graag uitbreiden naar een naschools programma, startende op drie verschillende locaties op Aruba.

Leerorkest Aruba wordt momenteel gesubsidieerd door het Leerorkest Nederland, het Nederlandse Ministerie van Justitie, en het Arubaanse Ministerie van Justitie en Sociale Zaken, en Onderwijs en Sport.

Menu