Uitwisselingsproject Leerorkest Aruba, Bonaire en Curaçao met conservatorium Den Haag en Gent en Leerorkest Nederland

Uitwisselingsproject Leerorkest Aruba, Bonaire en Curaçao met conservatorium Den Haag en Gent en Leerorkest Nederland

Op 25 maart 2023 begon voor de muziekdocenten van het Leerorkest Aruba, Bonaire en Curaçao en prachtig muzikaal en leerzaam uitwisselingsprogramma van twee weken in samenwerking met de conservatoria in Den Haag en in Gent én met de collega-muziekdocenten van het Leerorkest Nederland.

De muziekdocenten van Aruba, Bonaire en Curaçao werden ondergedompeld in verschillende workshops over bijvoorbeeld differentiëren, warm-up oefeningen, lesgeven in groepsverband lesgeven op verschillende instrumenten, pedagogische en didactisch handelen in groepen etc.

Ook hebben de muziekdocenten van Aruba, Bonaire en Curaçao zelf een workshop gegeven aan de studenten en docenten van de conservatoria, en aan de collega’s van het Leerorkest Nederland over Caribische ritmes zoals de Tumba en Dande.

Kortom, het waren ontzettend leerzame weken voor de muziekdocenten en dankzij het Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch gebied, Unesco en het Fonds voor Cultuurparticipatie is dit alles mogelijk gemaakt, waarvoor ontzettend veel dank!

https://www.facebook.com/watch/?v=177264141777619

Interview op TeleAruba:

https://drive.google.com/file/d/1–2SeZSMnwA37KgyGwiQhlx8AKyguCuV/view?usp=share_link

After Movie – Den Haag.mp4 – Google Drive

After Movie – Gent.mp4 – Google Drive

After Movie – Amsterdam.mp4 – Google Drive